fbpx

…. ja, hvad får vi tiden til at gå med ?
Det spørger vi også nogen gange os selv om. Især når vi kan konstatere, at der igen er gået en uge, en måned, ET ÅR .        På billeder taget 11.3 2020 kan jeg se, at solen skinner og pigerne gør hovedrent i stuerne. Intetanende om, at der senere på dagen blev lukket ned for Danmark. I dag markeres dagen med regn og rusk og ikke mange forårsfornemmelser. Sangdroslen, som i ugevis har sunget fra solopgang til solnedgang fra den højeste trætop hopper helt stum rundt på plænen. Og venter.
Vi er blevet mindet om, at intet er sikkert, men vi skal holde fast ikke lade os blæse omkuld. Imens har vi plejet og passet hus, hjem, familie og heste. Christian har slidt adskillige malerpensler op, gæsteværelset har fået nyt tapet og senge.(Resten af inventaret må vente, til vi kan komme ud og handle.) Vi nød den kortvarige snevinter sammen med børnebørn på skift. Hestestalden er blevet udvidet og forskønnet, så den er klar til to nye forårsføl.

Forårsoptimisme
Vi behøver ikke sidde i det højeste træ hver dag. Nogle dage er det godt at krybe i ly og lade stormen passere. Foråret vender tilbage. Stærene har travlt, og der meldes om begyndende flokke. Der er virkelig mange henvendelser, og der begynder også at komme gæster. Èt eller to par sammen. De går lange ture og nyder naturen. Plukker østers til en forret. Hygger sig i stuerne med læsestof og tag selv mad fra Klægagers køkken.  Nu kan en shoppetur til Tønder eller Ribe også lade sig gøre, men det bliver godt, når de indendørs tilbud igen bliver mulige.

Formidling af kulturhistorie
Vi har deltaget i virtuelle møder med Nationalpark Vadehavet og turistforeningen og arbejder med nye formidlingstiltag. Turistforeningen vil bl.a. koordinere tilbud om Sønderjysk kaffebord, som var enormt efterspurgt sidste sommer. Christian vil tilbyde fortælling fra Laden med udsyn over Marsk, Dige og Vadehav. Vi er blevet medlemmer i Danish Club, som arrangerer besøg til Historiske Huse, hvor vi evt også kan være med. Sammen med konsulentfirmaet Kalb, har vi gennemgået et Corona Genstarts forløb, og blevet klogere på, hvad vi vil i fremtiden, og hvad det kræver. Det bliver forhåbentlig en spændende proces, hvor familien er involveret.

Velkommen / På gensyn
Jeg glæder mig til at få pigerne tilbage i løbet af de kommende måneder. Ingen af dem har været udsendt på arbejde. Der er jo ikke mange jobs i vores branche. Alt tyder på endnu en travl sommer – når den kommer. Og vi lover, at alt er som det plejer.    Vi ses.