fbpx

Hyp alle mine heste.

Næsten alle dage har der været heste på gården. Selvfølgelig tilbage i tiden, hvor heste var trækkraft og en vigtig del af gården.

Heste til det grove, tunge markarbejde, og så de lidt lettere typer når der skulle køres til byen eller kirke.

Altid har heste haft stor betydning, og de er alle gået over i historien på hver deres måde, og jeg har fra barns ben fået fortalt historier om dem alle. Og deraf fået interessen.

Den første hest jeg red på var en gammel Jysk hest 23- 24 år og jeg var kun en bette knægt.

Min første rigtige hest fik jeg i 1964, ikke en Friser, men en Gelder fra Holland. Den havde sind! Og jeg burde være kureret for heste resten af mine dage.

MEN, nu skriver vi så 2021 og hestene er vendt tilbage til Klægager, og en lille avlsbesætning er ved at blive bygget op. Nu er det racen Pinto / reitpony, der har indtaget staldene.

Og det passer så ikke helt for den første jeg købte i 2019 er en fyrig flot rød Araber hoppe på nu 4 år.

Men jeg har altid haft et godt øje til Indianerheste brunbroget, og da muligheden bød sig, blev der investeret i en dejlig drægtig hoppe: PINTADOS FLEUR.

og i foråret kom vores første føl: MR DAKOTA.

Nu var der pludselig 3 , så skulle der bygges bokse, og jeg byggede en ekstra, for hvis nu jeg så HESTEN, så ku det jo være jeg købte.

Og i efteråret 20 købte vi Landina, en guldmedalje hoppe, og den var drægtig. Så var der 4.

Her i foråret har vi været spændte. 2 drægtige hopper, begge ifolet med sæd fra nogle fantastiske hingste fra Tyskland. Og den 26. april, kom Nevada, et hingsteføl, næsten helt hvid, så var der 5.

Og 3. maj kom Custer, (ham generalen) til verden, efter en langstrakt fødsel. Vi var til stede, og det var godt, vi hjalp, og det endte godt. Det var nr 6.

Nr 5 og 6 et par fantastiske føl med bedste stamtavle, og allerede nu er der vist interesse for dem.

Hopperne er købt på stutteri Højgård, og vi vil gerne sige tak til Alis og Per for handlen og mange gode råd.

Kom en tur i stalden , se hestene, og bliv smittet af roen og mærk hvor godt det gør at klappe, høre hestene gumle, og glemme tid og sted. Bedre helbredelse findes ikke.